La II Setmana per la Igualtat, del 2 a l'11 de març a la URV
docència
Reus i Tarragona, 04/03/2009.- La Setmana per la Igualtat. Homes i dones en la ciència i el coneixement, posa en relleu les aportacions de les dones al coneixement científic i als avenços tècnics. Té el valor d'1,5 crèdits de lliure elecció i s'hi han inscrit un centenar d'estudiants.

La II Setmana per la Igualtat, com en el curs passat, s'organitza al voltant del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. A través de conferències, presentacions, tallers i exposicions, es dóna a conèixer com és la situació actual de les dones en les organitzacions productores de coneixement i de ciència, universitats i centres de recerca; es revisen les garanties de funcionament coeducador de les institucions educatives, aprofundint en les iniciatives polítiques i científiques que existeixen en el marc universitari per corregir les desigualtats existents; i s'identifiquen com són les relacions entre els gèneres, entre els homes i les dones en les societats contemporànies.

Es porta a terme els dies 2, 4, 5, 10 i 11 de març de 16 h. a 19 h. a tres campus: Sescelades, Catalunya i Bellissens, en horari de tarda. La Setmana té interès transversal i interdisciplinari per als diferents estudis de grau i postgrau de la URV com a element formatiu. Els joves són conscients de viure en una societat que vol ser més justa i igualitària.

Els ponents són professores i professors universitaris, professionals en exercici o persones amb responsabilitat política. A més de les conferències, es presenta l'Institut d'Estudis de les Dones i el Gènere (IeDG) de Catalunya i el Màster interuniversitari en Estudis de les Dones, Gènere i Ciutadania, i es presenta la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats de la Generalitat.

S'inauguren les exposicions Resistents i deportades, instal.lada al campus Catalunya fins al dia 1 d'abril; l'exposició bibliogràfica Veus de la Igualtat a la Biblioteca del campus Sescelades; l'exposició Dones grans, grans dones, al vestíbul de l'ETSE, i l'exposició Dones d'empresa, a la Facultat de Ciències Econòmiques i Emrpesarials. Es presenta l'Any 2009 de la Ciència, Humanisme i Astronomia a la URV i el calendari Astrònomes que van fer història.

Dimecres 11 de març en la cloenda de la Setmana, es fa un acte de reconeixement a persones, entitats, institucions o col.lectiusm, de la societat civil i del món acadèmic, que destaquin per la defensa dels drets de les dones, Distinció M. Antònia Ferrer. L'acte compta amb la presència de Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones (teniu més informació a aquest mateix diari digital).

S'han organitzat també actes paral.lels com la presentació d'un llibre, una conferència, una projecció amb debat i una exposició (teniu més informació a l'agenda digital de la URV).

El programa complet el podeu consultar a http://www.urv.cat/igualtat. Organitza la Setmana l'Observatori de la Igualtat de la URV amb la col.laboració de l'Institut Català de les Dones de la Generalitat, el Instituto de la Mujer del Ministerio de Igualdad i la URV; i del grup de recerca GRÈC, el Departament de Gestió d'Empreses, la UPF, AIA-IYA 2009 Ella es una astrónoma, l'Associació Amical Mauthausen i l'Ajuntament de Tarragona.