La XIII Setmana de la Ciència, del 17 al 23 de novembre a la URV
recerca
Tarragona, 19/11/2008.- La Universitat amb altres entitats organitza anualment diferents activitats per la Setmana de la Ciència. Del 19 al 21 de novembre s'obre la Fira de la Ciència, al Palau Firal i de Congressos, on es divulguen de manera entenedora les investigacions que fan els grups de recerca de la URV.

Organitzen els actes la Fundació la Caixa, l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) i la URV, i patrocinen diferents institucions i empreses.

 El principal centre d’activitats, la Fira de la Ciència (R+D) al Palau Firal i de Congressos de Tarragona (pavelló del c/Arquitecte Rovuira, 2 ) dóna a conèixer l'activitat de recerca especialment entre els joves, i també al públic en general. Es poden visitar prop de vint estands on s'apropen investigacions de psicologia, enologia, arqueologia prehistòrica o clàssica, geografia o enginyeria de materials. Als estands s'ofereixen als visitants activitats i jocs. Hi ha concertades visites d'alumnes de centres de secundària de les comarques del Camp de Tarragona.

Dimecres 19 a les 15 h. des de la Sala Genius del Palau Firal, s’emet el programa L’Oracle de Catalunya Ràdio amb Xavier Grasset, que ha convidat a participar al rector de la URV, Francesc Xavier Grau.

Divendres 21 de novembre es fa la competició estatal de debatu europeu per a joves sobre els plàstics, com a problema o solució, a les 16 h. a la sala Eutyches (vegeu més informació al mateix diari digital).

Des de dilluns 17 de novembre es fa un cicle de conferències de la Fundació la Caixa de la ciutat. Gustavo Ariel Slater Lago, professor de Recerca ICREA a la Universitat de Lleida, ha explicat: Com saben les plantes quan han de florir? Dimarts 18 la conferència ha estat: Valors sagrats i conflictes socioculoturals, i divendres 21, el tema és: L’òxid nitrós, del gas social a l’enemic mediambiental. Dissabte 22 i diumenge 23, dins el cicle de Tallers Familiars, se'n fa un d’iniciació als fenòmens elèctrics.

L’ICIQ, institut de recerca d'àmbit català adscrit a la URV, també està present a la Fira de la Ciència i organitza aquests dies activitats a la seva seu. D’una banda, diferents escoles del Camp de Tarragona fan visites guiades a l’Institut. De l'altra, des de dimarts 18  fins dijous 20 a les 19 h. es representa Química en Escena: històries apassionants d´àtoms i molècules, a l’Auditorium de l’Institut i és obert a tothom.

Teniu més informació a http://www.urv.cat/recerca_innovacio/divulgacio/setmana_ciencia/index.html

Enguany s'ofereixen ajuts, patrocinats por el Consell Social i la URV, per a actuacions de divulgació científica i de promoció en el territori d'activitats, experiències, exposicions, que hagin participat en la Fira de la Ciència.