Acte d'homenatge a Francesc Cailà i Mestre a Medicina dijous, 12 de febrer
institució
Reus, 09/02/2004.- La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut organitza un acte d'homenatge a Francesc Cailà i Mestre, reusenc i president de la Diputació de Tarragona que va tenir un intervenció destacada en la implantació d'aquest centre a la seva ciutat. És a les 20 h a l'Aula Magna, aula que portarà el seu nom.

Amb motiu de l'homenatge, es bateja l'Aula Magna d'aquesta Facultat de la URV amb el nom de Francesc Cailà i Mestre. Amb l'acte es dóna compliment a l'acord près per la Junta de Facultat el 17 d'octubre de 2002.

Francesc Cailà (Reus, 1929- 2002), advocat i economista, és considerat un dels personatges il.lustres de la ciutat, a la qual va estimar profundament. Hi va estudiar el batxillerat, posteriorment es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona i va seguir estudis d'Economia. Es va incorporar a la Mútua Reddis, contribuint decididament a la millora i modernització de l'organització i de la direcció.

Va ingressar en el partit Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), i en les primeres eleccions municipals democràtiques després de la dictadura, el 1979, n’encapçalà la candidatura i va ser regidor. Amb la renovació de la Diputació provincial, va ser-ne diputat i després president. Des d’aquest càrrec va ser un dels principals promotors del trasllat de la Facultat de Medicina de Tarragona, ciutat on havia començat a caminar, cap a Reus; el motiu va ser que aquesta ciutat oferia millors instal.lacions per l'establiment del centre. Els enfrontaments i les tensions creades van portar-lo a presentar la dimissió del seu càrrec polític.

Cailà va organitzar la manera d’establir la Facultat, que es va inaugurar el 7 d'octubre de 1981. Va intervenir  també en la creació de l'Escola que després va transformar-se en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarial. Abandonat el camp polític, va tornar de ple a la direcció de la Mútua Reddis i va contribuir a donar una nova embranzida en l’expansió de les activitats de les assegurances, obrint sucursals i agències en les ciutats catalanes més importants.

Directiu seccional al Centre de Lectura, va participar en les Converses sobre temes d’interès local organitzades al Centre el 1982, amb el tema Possibilitats de futur de la nostra ciutat, i el 1985, amb la ponència Poder polític i poder econòmic.El 1995 l'Ajuntament de Reus va atorgar a Cailà la Medalla d'Or de la ciutat.