El professor Jaume Renyer, autor d'una obra que s'ha presentat dimarts, 15 d'octubre a Jurídiques
recerca
Tarragona, 16/10/2002.- El professor de l'Àrea de Dret Administratiu, Jaume Renyer, ha escrit el llibre L'Estat contra els pobles. Catalunya, la globalització i el fenomen nacional a Catalunya, publicat per Arola Editors.Aquesta obra de divulgació política s'ha donat a conèixer en una taula rodona celebrada a la Sala de Graus del centre.

El professor de l'Àrea de Dret Administratiu (Departament de Dret) de la URV, Jaume Renyer, ha presentat el llibre L'Estat contra els pobles. Catalunya, la globalització i el fenomen nacional a Catalunya, publicat per Arola Editors, (2002).

El llibre, de filosofia del dret, filosofia política i pensament polític, conté sis treballs, alguns dels quals són inèdits i altres han estat publicats a les revistes de pensament Catalunya (degana de Catalunya i actualment dirigida per Max Cahner) i a la Revista de la Sociedad de Estudios Vascos. Renyer aborda el concepte de patriotisme constitucional, concepte emprat per l'actual president del govern, José María Aznar, formulat molt abans pel pensador alemany Habermas.

Els títols dels sis treballs que conformen el contingut del llibre són: Drets Humans, pluralitat cultural i drets dels pobles (publicat a Catalunya);Globalització i fenomen nacional a Catalunya (inèdit); Aproximació a les tesis d'Habermas (pensador alemany) sobre el futur de l'estat nacional (publicat a Catalunya);Regionalisme i integració europea (publicat a la Revista de la Sociedad de Estudios Vascos);El nou ordre europeu: política de seguretat i dret a l'autodeterminació (publicat a Catalunya); i La independència a Catalunya: passat i futur d'una il.lusió (inèdit).

Jaume Renyer (Vila-seca, 1958) és membre del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya, a més de professor de la URV..Per exercir la primera responsabilitat esmentada, té una comissió de serveis com a secretari general de l'Ajuntament de Reus.

Actualment el llibre està en fase de difusió en fòrums especialitzats. A la URV, la presentació del llibre s'ha dut a terme dimarts 15 d'octubre, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències Jurídiques. L'acte de presentació ha consistit en una taula rodona amb Antoni Jordà, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques; Jaume Vernet, catedràtic de Dret Constitucional; i Juli Gens i Josep Ramon Fuentes, professors de l'Àrea de Dret Administratiu.