Presentació del llibre Cent anys de dones a la Universitat dimarts, 13 de desembre
institució
URV activ@ - diari digital
Tarragona, 13/12/2011.- L'acte de presentació del llibre "Cent anys de dones a la universitat", que commemora l'entrada de les dones a les aules universitàries, té lloc a les 12 h. a la sala de juntes del campus Catalunya. L'obra és coral, i a l'acte assisteix la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell.

Al llibre es reflexiona sobre aquest pas important de principis del segle passat en els drets de les dones, l'accés a l'ensenyament universitari a l'Estat, al 1911. S'ha editat a cura d'Inma Pastor, directora de l'Observatori de la Igualtat que ha impulsat l'obra, sota el segell editorial Publicacions URV.

La presentació va a càrrec de Coral Cuadrada, professora d'Història de les dones a la URV. L'acte compta amb l'assistència del rector de la URV Francesc Xavier Grau, a més de la presidenta de l'Institut Català de les Dones i de la directora de l'Observatori. A la cloenda es compta amb l'actuació del conjunt de música antiga "Alchimia di lettere in musica".

En el text la presentació la fa el rector, i Marina Subirats, membre del Consell Assessor de l'Observatori i professora de Sociologia de la UAB, signa el pròleg. Els capítols del llibre els han escrit professores i un professor de la URV. Són: "A empentes i rodolons. Els obstacles sexistes en l’accés de les dones a la universitat espanyola", per Montserrat Duch; "La perspectiva de gènere en la producció científica i en la societat. L’exemple de la violència contra les dones", per Dolors Comas d’Argemir.

El capítol "L’economia feminista. Reflexions des del gènere", l'ha escrit Ignasi Brunet; "Les dones en el camp de les ciències experimentals. Qualitat i paritat, un binomi possible", és obra de Rosa Caballol;
"El pensament androcèntric a les ciències de la salut", que han elaborat Rosa Solà, Montse Giralt i Aina Serra; "Dones i tècnica: un binomi insalvable?", obra de Silvia de la Flor; i "La desigualtat per raó de gènere a la universitat i els discursos de legitimació. El cas del PDI de la URV", que ha redactat Inma Pastor.