Se signen dos convenis per crear el Centre Tecnològic de la Química a Tarragona
innovació
URV activ@ - diari digital
Tarragona, 15/05/2007.- El Centre Tecnològic de la Química se situarà al Parc Científic i Tecnològic. Dimarts, 15 de maig s'ha signat un conveni entre el CIDEM i el Ministeri d'Indústria per crear-lo, i un protocol entre el CIDEM, la URV i les empreses químiques per posar-lo en marxa.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i el secretari del Ministeri d’Indústria Joan Trullen, del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, han signat un conveni plurianual per a la creació del Centre Tecnològic de la Química a Tarragona.

El conseller Huguet ha firmat el conveni en nom del CIDEM (Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial), la plataforma d’innovació i promoció empresarial de la Generalitat. El CIDEM rebrà del Ministeri 3 mil€ amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat 2007.

També s'han signat els protocols entre la Generalitat (CIDEM), la URV i empreses del sector químic per posar en marxa aquest Centre Tecnològic. A l’acte han estat presents el rector Francesc Xavier Grau, la directora general d’Innovació i Internacionalització, Carme Botifoll, el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el director dels serveis territorials del Departament a Tarragona, Àngel Xifré, a més dels representants de les empreses químiques.

El Centre Tecnològic de la Química (CTQ) s’ubicarà al Parc Científic i Tecnològic de la URV, complex d'equipaments que impulsa la URV. En el Parc hi ha planificada la construcció d’un centre d’R+D+i de 6.500 m2, especialitzat en Química Sostenible, dins del qual s'ubicarà el CTQ.

El centre d'R+D+I demana una inversió de 10, 2 mil€. El 75% d'aquesta quantitat l'aporta el Ministeri d'Educació i Ciència, a través d'un crèdit a la URV. El 25% restant (2.275.000 €) l'aportarà el CIDEM. També el CIDEM es farà càrrec del 75% de la dotació en infraestructures del CTQ, 750.000 €.

El CTQ donarà cobertura a la indústria química catalana dins els àmbits tecnològics de materials, reaccions i disseny de processos, biotecnologia industrial i nanotecnologia. El 47% de la producció espanyola del sector químic es produeix a l'àrea de Tarragona, on es troba el pol estratègic més important de la indústria petroquímica del sud d'Europa.

El Parc Científic i Tecnològic de Tarragona vol crear un entorn innovador orientat a l'impuls de la competitivitat del territori i de les empreses de la química i sectors afins; aconseguir que a través de la recerca aplicada neixin nous projectes empresarials a partir de la producció científica de la URV.