SETMANA DE LA CIÈNCIA

Objectiu:

Divulgar el fet científic i el coneixement desenvolupat a la universitat

Organitzadors:
Universitat Rovira i Virgili i Fundació la Caixa
Col.laboradors:
Ministeri de Ciència i Tecnologia, Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Fundació Catalana per a la Recerca, Consell Superior d'Investigacions Científiques a Catalunya, Departament de Cultura, Departament d'Ensenyament.

Dates de la Setmana de la Ciència a tota Catalunya:

Del 4 al 15 de novembre del 2005

Mostra d'R+ D:

 

La Universitat Rovira i Virgili, amb l’objectiu bàsic de donar a conèixer a la societat la importància que té la cultura científica a les nostres vides i, de manera més significativa, a tots els estudiants de secundària que estàn descobrint aquest món, instal.la, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, una sèrie d'estands per mostrar els treballs d’investigació, transferència i formació que els diversos grups de recerca porten a terme, tant en el camp de les ciències de la salut i vida, les ciències experimentals, com en les enginyeries i humanitats.

En l'edició del 2004 ens van visitar 33 centres de secundària, el que va suposar que més de 1.600 alumnes de Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Superior i de 4t d'ESO gaudissin de la mostra presentada per 32 grups de recerca, i participar en les 38 activitats (tallers, gimcanes, conferències, etc.) que vam disposar per a que descobrissin l’apassionant món de la ciència i el saber. Per a l'edició del 2005 la mostra s'ampliarà fina a 40 grups de recerca, facultats i centres, i està previst, entre d'altres, experiències i atraccions relacionades amb la Física. Més informació

Dates: 9, 10 i 11 de novembre

SOL·LICITUDS DE VISITA: dia 9, 10 i 11
(hi ha detallades totes les activitats que es poden realitzar segons el dia de visita)

Horari: de 9.30 a 14 h i de 16 a 20 h Lloc: Palau Firal i de Congressos de Tarragona (c. Arquitecte Rovira, 2)
Relació de Grups participants Relació d'activitats paralel.les
Conferències de la Fundació La Caixa:
La Fundació La Caixa organitza un cicle de conferències relacionades amb la ciència i la recerca
Dates: a confirmar Lloc: Seu de la Fundació La Caixa (c. Cristòfor Colom, 2)