RESERVES ELECTRÒNIQUES

Què són?

Les reserves electròniques us permeten sol·licitar, des de qualsevol ordinador connectat a Internet, un document en préstec perquè, un cop retornat, quedi retingut al vostre nom. Atès que normalment es tracta de documents molt demanats, us els guardarem 2 dies a partir de la data de retorn. Després d’aquest termini, es posaran a disposició de qualsevol altre usuari interessat.

Com es fa?

Només heu de seguir les indicacions que trobareu a les pantalles del nostre Catàleg. Si d’un títol n’hi ha més d’un exemplar, abans de fer la reserva cal que primer seleccioneu el que us interessa. Quan sigueu dins la seva fitxa, cliqueu a la icona reserveu aquest exemplar i seguiu les instruccions.

Què es pot reservar?

Qualsevol document en préstec.

Un mateix exemplar pot tenir més d’una reserva?

Sí. Quan seleccioneu el document que necessiteu, el programa us avisa si hi ha alguna reserva prèvia. En aquest cas podeu afegir-n’hi una altra o bé mirar si hi ha algun  exemplar que no en tingui cap.

En retornar-se el document, es guarda durant 2 dies per a la persona que va fer la primera reserva, i així successivament.

Quan podeu passar a recollir un document reservat?

Per saber si ja han retornat un document reservat, consulteu els vostres préstecs des de la pàgina d’inici del Catàleg (opció Consulta dels vostres préstecs) o directament a l’adreça http://biblioteca.urv.es/catalan/vtls-patron.html

Un cop allà ompliu els camps Identificació d'usuari i DNI (el número del DNi sense punts, espais ni lletra) i seleccioneu Cerca a la URV.

La informació que us proporciona aquesta pantalla és la següent:

·        Els codis dels documents que teniu en préstec i la data en què els vau agafar (PRESTAT), la data de retorn (DATA MÀX.), les renovacions que heu demanat de cada document (RN) i el títol.

·        Els documents que heu reservat porten com a tipus una H.

·        Els documents que heu sol·licitat que us enviïn d’una altra biblioteca de la URV porten com a tipus una L.

·        Si al costat de la H o la L apareix un guió (H- o L-), indica que el llibre ja ha estat enviat .

·        Si al costat de la H o la L apareix un asterisc (H* o L*), indica que el llibre ja es troba a la biblioteca on l'heu demanat i el podeu passar a recollir.

Recordeu, per a qualsevol problema no dubteu a demanar ajuda al personal de la Biblioteca. Estem al vostre servei!