RENOVACIONS ELECTRÒNIQUES

Per a què serveixen?

Les renovacions electròniques us permeten ampliar la data de retorn dels llibres que teniu en préstec des de qualsevol ordinador connectat a Internet.

Com es fa?

Aneu al Catàleg de la biblioteca i seleccioneu l’enllaç Consulta dels vostres préstecs (el trobareu a la part inferior de la pantalla).

Un cop allà, ompliu els camps Identificació d’usuari i DNI (el número de DNI sense punts, espais ni lletra) i seleccioneu Cerca a la URV: se us mostraran tots els documents que teniu en préstec i les respectives dates de retorn (DATA MÀX.). Trieu el document que voleu prorrogar i cliqueu al botó Renovar-lo.

Per veure les noves dates de retorn, cliqueu al botó Actualitzar pantalla i responeu el misatge posterior amb un Reintentar.

Quins documents es poden renovar electrònicament per Internet?

Tots aquells que tingueu en préstec al vostre nom i que no hagin estat reservats per cap altre usuari. Si el document està reservat, el sistema us en denegarà la renovació i, un cop finalitzat el termini de préstec inicial, haureu de retornar-lo a la biblioteca.

Es pot renovar un document amb la data de retorn inicial ja sobrepassada?

Sí. En aquest cas, el sistema us informarà que se us han afegit les sancions pertinents i us donarà una nova data de retorn.

Heu de tenir en compte que s’afegiran automàticament a la vostra fitxa personal les sancions que calgui segons el temps de retard.

Podeu consultar l’estat de les vostres sancions a la mateixa pantalla personal de préstec si seleccioneu Sancions.

Es pot renovar un document abans d’arribar a la data límit de retorn?

Sí. El sistema us calcularà la nova data a partir del dia que feu la renovació, independentment del dia que l’havíeu de retornar.

Quantes renovacions electròniques seguides es poden fer?

A distància es poden fer fins a 10 renovacions consecutives (podeu saber quantes n’heu fet mirant la casella RN de la vostra pantalla de préstec).

Un cop excedit aquest límit, si encara us interessa el document i cap altre usuari l’ha reservat, heu d’anar a qualsevol biblioteca, retornar-lo i agafar-lo novament en préstec. A partir d’aquí torneu a disposar de 10 renovacions més a distància.

Recordeu, per a qualsevol problema no dubteu a demanar ajuda al personal de la Biblioteca. Estem al vostre servei!